HCDR > Kies de leverancier die bij u past
GERELATEERDE DIENST:

Leveranciersmanagement

CONTACTPERSOON:

Chris de Rooij

Betrek ons ook bij de selectie, we zorgen ervoor dat u de leverancier krijgt die u verdient.

contact opnemen

Het komt vaak voor dat bekende grote IT-leveranciers klanten bedienen die eigenlijk te klein zijn voor ze. De leverancier gaat geen “nee” zeggen en de klant komt er pas later achter dat ze niet echt bij elkaar passen.

We worden regelmatig ingezet als het kwaad al is geschiet. We helpen de klant leveranciersrelatie nog te redden en te zoeken naar een oplossing. Eigenlijk komen we er altijd aan uit, maar dan is er al wel sprake van een verstoorde relatie.

 

Rollen omgedraaid

Een bekende klant belde om te vragen of we mee wilde denken in de IT-strategie. Ze ervaarde dat de huidige IT-omgeving wat mankementen begon te vertonen. Kortom tijd om te vernieuwen.

Na de requirements te hebben besproken zijn we gaan kijken wat voor soort IT-leverancier er nu bij ze past . De klant gaf al aan dat ze dagelijks meerdere telefoontjes ontvingen van potentiele IT-leveranciers, maar hoe kies je nu de juiste?

We hebben samen gekeken wat belangrijk is voor de afdeling IT en de eindgebruiker, wat voor kennis en eigenschappen moet een leverancier hebben, maar ook wat voor softskills.

Het was al snel duidelijk dat een bedrijf met unitmanagers, accountmanagers en service delivery managers niet bij ze ging passen. Uiteindelijk zijn we op een short list uitgekomen. In totaal 3 partijen met een andere insteek, daar is de partij uitgekomen die het best past bij de dienstverlening van de klant.

Inmiddels is de klant naadloos gemigreerd, veel sneller en soepeler dan verwacht. De IT-partner voldoet volledig aan de wensen en beide partijen zijn zeer tevreden. De IT-partner kan geld verdienen aan de klant en de klant kan bouwen op de leverancier tegen een eerlijke vergoeding.