HCDR > Inzicht en grip
GERELATEERDE DIENST:

Leveranciersmanagement

CONTACTPERSOON:

Chris de Rooij

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op en we gaan graag met u in gesprek.

Contact opnemen

In de private sector brachten we de grip op de contracten terug.

Bij één van de klanten waren de IT’ers eigenaar van de contracten. Dit hielden ze zo goed mogelijk bij en het idee was ontstaan dat ze het onder controle hadden.

We hebben alle contracten vergeleken met de gemaakte uitgaven. Wat bleek, niet alle contracten waren beschikbaar. Dit hebben we opgeschoond, waardoor alle actieve contracten weer in beeld kwamen. Daarna hebben we onderzocht tegen welke voorwaarden de contracten zijn afgesloten. In veel gevallen waren dit de verkoopvoorwaarden van de leverancier. Deze weken natuurlijk allemaal van elkaar af met alle gevolgen van dien.

In overleg met de leveranciers hebben we nagenoeg alle contracten kunnen aanpassen naar de inkoopvoorwaarden van de klant. Dit scheelde niet alleen geld, maar ook is het duidelijk wat de voorwaarden zijn!

Daarna hebben we gecontroleerd of alle contracten voorzien waren van Service Level Agreements (SLA’s). Indien dit niet het geval was hebben we afspraken gemaakt over de dienstverlening.

Controle door inzicht

Na onze inzet is het duidelijk welke contracten actief zijn tegen welke vergoeding en welke voorwaarden. Tevens is het inzichtelijk wanneer de contracten aflopen en wat het doel is van dit contract, waardoor het eenvoudig te zien is of het contract nog nodig is.

Door middel van dit inzicht is het ook makkelijker om een roadmap te maken voor de komende jaren!