HCDR > Contractmanagement
Eenvoudig inzicht en overzicht
Publieke én private sector
Bij de inkoper én de aanbieder

Een correcte uitvoering van het contractmanagement proces in uw organisatie rondom Etten-Leur en Breda zal zorgen voor veel overzicht. Schakel daarom een partij in die u hierin ondersteunt. Een partij met de juiste kennis in huis om alles weer op de rit te krijgen, dat is HCDR. Krijg volledig overzicht, inzicht en een praktische inrichting voor optimaal resultaat.

Het contractmanagement proces nabij Etten-Leur optimaliseren

Voor organisaties is het belangrijk om een goed overzicht te hebben van de verschillende contracten die aanwezig zijn en wanneer deze aflopen. Schakelt u HCDR in als ondersteuning, dan garanderen wij professioneel contractmanagement in uw organisatie. Ontvang rapportages over wat er geleverd wordt, krijg het geleverde weer in lijn met het aanbod en leer begrijpen wat er aangeboden is. Maar dat niet alleen; wij kijken verder dan alleen de ondersteuning van uw inkoopafdeling. Wij werken in drie verschillende fasen om uw contractmanagement proces te verbeteren, namelijk door:

 • Overzicht te krijgen. Wij voeren kwantitatief onderzoek uit en maken onder andere een overzicht van uw leveranciers.
 • Inzicht te genereren. Verwacht van ons, na gedegen onderzoek, een volledig overzicht van verbetersuggesties voor al uw contracten.
 • Een effectieve inrichting te ontwikkelen. Hierin zullen wij vooral bekijken hoe het er in praktijk aan toe gaat, hoe uw inrichting is en hoe die verbeterd kan worden.

Ontvang een rapportage op maat

Nadat wij uitvoerig onderzoek hebben gedaan en uw huidige situatie hebben geanalyseerd, ontvangt u een rapportage met onze bevindingen. Onze constateringen worden dan uitgebreid toegelicht. Wij ondersteunen u hierin volledig en kunnen zelf alles voor u uit handen nemen. Wilt u ook inzicht in wat u precies ontvangt en hoe u hier op kunt inspelen? Onze professionals informeren u hier graag over. Laat uw contractmanagement proces door ons onder handen nemen. Bel voor meer informatie naar 0162-23 88 66 of stuur uw email naar info@hcdr.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met ons op!


Inzicht en grip

Wat levert het op om ons in te zetten op het gebied van contractmanagement, dat is een vraag die we regelmatig krijgen. Hier leggen we het uit in een actueel praktijkvoorbeeld.

 • Hogere efficiency wat kan zorgen voor minder kosten
 • Eenvoudig inzicht en overzicht
 • Meer grip op contracten en leveranciers
 • Betere voorwaarden
 • Betere en duidelijke service afspraken
 • Makkelijker toekomstgericht werken
 • Groei door gebruik te maken van leveranciers die partners worden

Van leveranciers naar partners

Zonder overzicht geen inzicht. Zo kwam het dat onze klant in de private sector maar beperkt profiteerde van haar leveranciers. Dat ondanks een spend van meer dan € 100 miljoen. Wij gaven deze klant weer inzicht in de budgetten per afdeling, de afgesloten contracten en de daadwerkelijke prestaties van de contractpartijen. Waar nodig werden nieuwe afspraken gemaakt. Zo kon onze klant haar aanbieders confronteren en hen verplichten om weer waarde te gaan toevoegen.

 • Realistische budgetten, waarbij werkkapitaal weer vrij komt voor investeringen;
 • Scherpte op overeenkomsten en voorwaarden – zowel commercieel als inhoudelijk;
 • Een kostenbesparing van 15% (op een spend van € 100 miljoen).